top of page

13 d'octubre de 2024: Tria de Mulats d'Espinavell

El diumenge 13 d'octubre, diada de Sant Eduard, tornarà a celebrar-se una de les fires ramaderes més carismàtiques del país: la Tria de Mulats d'Espinavell.


La Tria de Mulats d'Espinavell és una fira ramadera d'arrel tradicional que se celebra a Espinavell des de temps immemorials i que aplega més de 300 caps de bestiar equí de 15 explotacions ramaderes dels municipis de Molló, Llanars i Camprodon que baixen directament de la muntanya fins a la fira, i suposa un esdeveniment únic al nostre país.


La fira d'enguany mantindrà el format dels últims anys, amb l'arribada del bestiar cap a les 10 hores. Es recomana a aquelles persones que volen veure la baixada de cavalls que siguin a Espinavell cap a les 9 hores. El bestiar estarà exposat a Les Planes d'Espinavell durant tot el dia.


Al migdia s'entregaran els premis als millors exemplars (millor escamot, millor euga, millor pollí/pollina, millor semental, i millor parella (euga i pollí).


A la tarda es durà a terme la "tria de mulats", la separació de les cries (mulats, pollí o pollines) de les eugues, que tornaran a muntanya cap a les 5 de la tarda.


La fira és possible gràcies a les explotacions ramaderes que hi participen, i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Ripollès.


Trobareu més informació dels orígens de la fira, programa d'actes, afectacions de trànsit... al web https://www.mollo.cat/triademulats. 



Programa d'actes 2024


12 d'octubre de 2024


A la tarda, a la muntanya d'Espinavell: ARREPLEGADA DEL BESTIAR PER PART DELS RAMADERS


A les 19 hores, a la Sala Polivalent de Molló: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "La Tria de Mulats d'Espinavell" d'Eva Martínez Picó (Ed. Gavarres). Actuació musical i tastet de poltre.


​​13 d'octubre de 2024


​A partir de les 10 hores, a Les Planes d'Espinavell: ARRIBADA DEL BESTIAR QUE BAIXA DIRECTAMENT DE LA MUNTANYA A LA FIRA


Al migdia, a Les Planes d'Espinavell: ENTREGA DE PREMIS ALS MILLORS EXEMPLARS


​Durant tot el dia, a Les Planes d'Espinavell: FIRA DE PRODUCTES ARTESANALS


Servei de busos gratuïts i aparcament de la fira


Hi haurà un servei d'autobusos llançadora des de Molló fins a Espinavell (i viceversa), de 7 a 17 hores (funciona ininterrompudament), amb dues parades: Molló-Rotonda i Espinavell-Fira. Aquest servei és gratuït.


També s'habilita un aparcament en un camp proper a la fira, amb capacitat per uns 400 cotxes i un preu de 7€/vehicle. Una vegada l'aparcament està complet es talla l'accés amb vehicle privat a Espinavell, pel què es recomana aparcar a Molló i arribar amb autobús, si es ve més tard de quarts de 10 del matí.



El cartell d'enguany


La fotografia que il·lustra el cartell d'enguany és de Josep M. Montaner i es pot veure un escamot d'eugues baixant cap al poble d'Espinavell el dia de la fira.



Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page