top of page

El parc natural senyalitza la volta del camí de Santa Magdalena

Updated: Feb 22, 2021


El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser ha senyalitzat la ruta número 18 que forma part dels itineraris del parc. Aquesta ruta és correspon amb la volta al camí de Santa Magdalena, a Molló.


Es tracta d'una ruta de 3,7 km, circular, d'unes 2 hores de durada i amb un desnivell de +280 metres, i la ruta és una talaia dels paisatges de l'Alta Garrotxa i dels Pirineus Orientals.



Itinerari:


Sortim de l'aparcament al costat mateix de l'església de Sant Sebastià.


Ens endinsem al poble per baixar fins als rentadors de la font Vella. Aquest serà el torrent que voltarem primer de pujada fins al pedró de Santa Magdalena i després de baixada.


Sortim del poble pel veïnat de Favars, molt diferent de com deuria ser anys enrere. El camí s'enfila directe amunt seguint el GR 11 que va a Setcases. És l'antic camí ramader que unia aquestes contrades.


El bosc queda arraconat als fondals dels torrents i ens envolten camps de conreus i prats de dall fins a arribar al desviament del mas de can Pletis a la cota de 1300 mts. En tota la pujada les vistes marxen cap als costats: a ponent la Serra Cavallera i el Taga; a llevant cap al Coll d'Ares i, si ens girem mirant cap avall, les serralades septentrionals de l'alta Garrotxa a sobre Camprodon.


A partir del desviament de can Pletis els camps d'herba se substitueixen pels prats de pastura de l'alta muntanya i comencem a veure els Pirineus i les serres franceses de sobre Espinavell, direcció el coll d'Ares.


Al costat del pedró de Santa Magdalena, val la pena divisar les panoràmiques de 360º i, si el dia ho permet, en gaudireu molt. Es veu el camí que marxa cap a Setcases per sota el Puig de Sistra (1989 m) pel Coll de Lliens.


Baixem pel carener que voreja l'altre costat del torrent de la Font Vella, direcció a can Pletis. Seguim el sender de ratlles grogues, envoltats de prats i probablement de bestiar. Veurem camps llaurats de trumfes i sempre, el poble a sota nostre amb el campanar emergent de Santa Cecília de Molló, la vall que marxa cap al Coll d'Ares i tota la serralada de l'Alta Garrotxa com a teló de fons, entapissada de boscos caducifolis.





263 views0 comments
bottom of page