top of page

Es recuperen 1,37 hectàrees de pastures a la collada de Prats

Updated: Oct 19, 2020


Durant aquest any 2020 s'han dut a terme diversos treballs de recuperació de pastures al terme de Molló. Una d'aquestes actuacions ha estat la neteja forestal de 1,37 hectàrees a la zona de la Collada de Prats, al comunal de la Muntanya de Molló, d'acord a la Comissió de Pastures municipal.


La superfície total d’actuació és de 10,38 hectàrees, de les quals aproximadament un 10% es troba envaït per matoll, principalment de bàlec, i alguns peus de pi disseminats. Per tant, la superfície real d’actuació ha estat de 1,37 hectàrees aproximadament.


Així doncs, la finalitat de l’actuació és realitzar el manteniment i la recuperació d’una àrea de pastura i de pas de bestiar, lliure de vegetació arbòria, que durant els darrers anys s’ha anat envaint de matoll i d’arbrat disseminat. Així mateix, l’actuació suposarà un benefici per l’ús social d’aquests terrenys ja que correspon al recorregut d’un sender molt transitat i que, alhora, és l’entrada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser des del Coll d’Ares.


L'actuació ha tingut un cost de 3.036,24€, dels quals el 75% han estat subvencionats per la Diputació de Girona a través d'una línia de subvencions per a actuacions en matèria forestal i de prevenció d'incendis forestals, línia 1 (2020).






51 views0 comments
bottom of page