top of page

Inversió de 86.860,04€ per la renovació de l'abastament d'aigua a Espinavell

Updated: May 22, 2023


Des d'aquest mes de maig de 2023, l'Ajuntament està duent a terme la renovació del sistema d'abastament d'aigua a Espinavell a través de l'empresa adjudicatària Josep Vilanova SA.


El nucli d'Espinavell tenia un sistema d'abastament d'aigua dels anys 1970, fet amb jornals de prestació per la gent del poble, i actualment presentava diverses deficiències:


a) Desgast de la infraestructura pel pas del temps.

b) Canonada molt superficial, que presentava fuites habitualment a causa dels danys que hi provocava el bestiar que pastura per la zona.

c) Un sifó, que creuava un petit desnivell, i que provocava entrada d'aire a la canonada.


Ara, l'Ajuntament està executant una nova canonada d'abastament des de les fonts fins al dipòsit d'Espinavell, amb un nou traçat per evitar sifons i a major profunditat per evitar danys.


El cost de les obres és de 86.860,04€ (IVA inclòs), dels quals 65.638,39€ (75,6%) seran aportats per l'Agència Catalana de l'Aigua mitjançant una línia de subvencions per abastament en alta; i la resta serà aportació de fons locals.


Amb aquesta inversió es millorarà la infraestructura, garantint major fiabilitat i cabal d'aigua a l'entrada del dipòsit, per assegurar l'abastament al nucli d'Espinavell.

bottom of page