top of page

S'aprova una bonificació del 80% en el rebut d'escombraries per empreses comercials i turístiques


L'Ajuntament de Molló ha aprovat que els establiments turístics i comercials del municipi tindran una bonificació del 80% del rebut corresponent a la taxa d'escombraries del 2n semestre de 2020 a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19.


A Molló es paguen dos rebuts d'escombraries a l'any, corresponents al 1r i al 2n semestre. A causa dels efectes de la pandèmia per la COVID-19 que ha provocat el tancament temporal durant mesos de molts d'aquests establiments o n'ha limitat de forma extraordinària la seva activitat, l'Ajuntament de Molló ha acordat bonificar la taxa de residus que paguen.



17 beneficiaris que no hauran de fer cap tràmit administratiu.


Així doncs, fins a 17 subjectes passius (hotels, hostals, turisme rural, refugis, restaurants botigues, empreses turístiques, i petites indústries agroalimentàries) veuran el seu rebut d'escombraries del 1r semestre de 2021 (que cal pagar al proper mes de maig) reduït en un 80% per aplicació d'ofici (sense que ningú hagi de fer cap tràmit administratiu) de la bonificació aprovada ara i que es correspon al 2n semestre de 2020.



45% de bonificació al 1r semestre de 2020, i el 80% el 2n semestre.


Amb aquesta mesura, i amb la bonificació del 45% que es va aplicar en aquestes empreses al 1r semestre de 2020, suposarà que l’any 2020 aquests establiments hagin obtingut una bonificació de la taxa del 62,5%.

A més, cal recordar que alguns establiments poden gaudir de fins al 20% de bonificació de més si han fet el curs de residus o han fet ús de la deixalleria, arribant així la bonificació al 100%.


L'Ajuntament ha optat per reduir la càrrega impositiva d'algunes de les taxes municipals que es paguen, com ara la de residus, o bé deixar sense efecte la taxa d'ocupació de via pública per a terrasses de bars/restaurants, per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia sobre el sector turístic i comercial del municipi.

51 views0 comments
bottom of page