top of page

S’instal·la un nou pas ramader a la Collada Fonda, entre Molló i Setcases, i diversos abeuradors.


Durant el passat mes de juliol van finalitzar diversos treballs de millora de les infraestructures ramaderes a la Muntanya de Molló. Aquesta muntanya forma part del sistema de comunals de Molló, i és propietat de la Generalitat de Catalunya, qui atorga anualment una llicència a l’Ajuntament de Molló per tal que els ramaders del municipi hi puguin pasturar amb el seu bestiar.


Enguany, s’ha instal·lat un pas canadenc a la zona de Collada Fonda, entre els termes de Setcases i Molló, per evitar que el bestiar que pastura en aquestes muntanyes pugui barrejar-se. En aquest coll ja existia un altre pas canadenc, però estava molt deteriorat i no complia la seva funció pel seu mal disseny d’origen, ara ja fa uns quants anys. Aquest nou pas s’ha instal·lat gràcies a les aportacions econòmiques de la Diputació de Girona, a través d’una subvenció sobre actuacions en camins rurals i matèria forestal, i dels Ajuntaments de Setcases i de Molló. La instal·lació ha anat a càrrec d’una brigada del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.


A la part mollonenca, i per acord de la Comissió de Pastures de Molló, també s’han instal·lat 5 nous abeuradors (a la zona de la Font de Maçanells, Collada de Prats i Montfalgars), per tal de millorar la disponibilitat d’aigua de part dels més de 500 caps de bestiar que pasturen en aquesta zona. Aquesta actuació ha estat finançada també per la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Molló.


En total, la inversió enguany a la Muntanya de Molló, a través d’aquestes obres, és de gairebé 6.700 euros.

45 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page